Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ετοιμάζουμε σχολικούς κήπους - φτιάχνουμε "σπορείο"

      Tο Τοπικό Θεμ. Δίκτυο Π.Ε. "σχολικοί κήποι και τοπικά προϊόντα" συνεργάζεται με την κοινότητα ΠΕΛΙΤΙ, στηρίζοντας τη διατήρηση σπόρων και την καλλιέργεια παραδοσιακών ντόπιων ποικιλιών φυτών. Φτιάχνει (παραδειγματικά) σπορείο με παραδοσιακούς σπόρους στο σχολικό θερμοκήπιο του ΕΕΕΕΚ Ποτίδαιας, με σκοπό στη συνέχεια (μετά την ανάπτυξη των φυτών) να γίνει μοίρασμα των φυτών σε μαθητές -σχολεία του τοπικού δικτύου. Παράλληλα γίνεται η κατάλληλη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, με την προώθηση της αυτάρκειας, της οικολογικής καλλιέργειας, της υγιεινής διατροφής και γενικότερα του υγιεινού τρόπου ζωής.

Η δράση - εκδήλωση οργανώνεται από τον υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων Δ.Ε. Χαλκιδικής κ. Αρ. Κωνσταντινίδη και το ΕΕΕΕΚ Ποτίδαιας, σε συνεργασία με το εκπρόσωπο του ΠΕΛΙΤΙ κ. Δημ. Κουφάκη, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 14.00 και θα αφορά τόσο τα μέλη του Τοπικού Δικτύου όσο και όποιους καθηγητές ενδιαφέρονται για το θέμα. 

Σημειώνεται πως θα έχουν προηγηθεί άλλες δύο παρόμοιες δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και δημιουργίας σπορείου για τους μαθητές του Γυμνασίου Παλιουρίου και του ΕΕΕΕΚ Ποτίδαιας, ενώ θα ακολουθήσουν και δράσεις ανάπτυξης σχολικού κήπου (κυρίως με αρωματικά φυτά και βότανα) σε διάφορα σχολεία της περιοχής.



     

1 σχόλιο: